Новости

Шума Бенцион Були богатија за 20 нових стабала

Обележавање 100 година независности Финске био је повод да градоначелник Синиша Мали, амбасафор Финске у Србији Перти Иконен, председница општине Савски венац Ирена Вујовић и генерални директор ЈКП „Зеленило Београд“ Слободан Станојевић засаде данас 20 садница трешње у шуми Бенцион Були.

Настави са читањем

Светски Дан шума

ЈКП "Зеленило-Београд" одржава око 400 хектара парк-шума

Светски дан шума установљен је 1971. године, како би се повећала свест светске јавности о значају и улози шума за опстанак модерног човека.

Настави са читањем

Два нова дечја игралишта и теретана на отвореном на Видиковцу

Градски менаџер Горан Весић, председник општине Раковица Владан Коцић и генерални директор ЈКП „Зеленило Београд“ Слободан Станојевић обишли су данас два обновљена игралишта у ул. Патријарха Јоаникија у насељу Видиковац.

Настави са читањем

Ново дечје игралиште у насељу Карабурма

ЈКП „Зеленило Београд“ завршило је радове на изградњи новог дечјег игралишта у Срнетичкој улици на општини Палилула.

Данас је игралиште посетио председник општине Палилула, Александар Јовичић који је изразио задовољство због уређења ове међублоковске зелене површине.

„Важно је да сваку површину приведемо намени да би, наши најмлађи, али и најстарији суграђани имали простор где ће проводити своје слободно време. Зато ћемо, у наредном периоду, уредити још пет дечјих игралишта и неколико теретана на отвореном.“ – истакао је Јовичић.

Настави са читањем

© ЈКП Зеленило-Београд