Парк Мањеж богатији за 55 нових стабала

У току је садња школованих садница високих лишћара у парку Мањеж, који се налази у најужем центру града.

Слободне зелене површине у парку биће богатије за 13 стабала Ликвидамбара, 9 стабала Дивљег кестена, 5 стабала Платана, 4 стабла Липе, 1 стабло Магнолије, 4 стабла Јавора, 9 стабала Јасена, 5 стабала Брезе, 1 стабло Букве, 1 стабло Питомог кестена и 3 стабла Граба. Све саднице су школоване и високог квалитета.

Уз радове на садњи стабала, врше се и остали послови на уређењу у парку карактеристични за овај период године, као што су орезивање, риљање и окопавање шибља, окопавање сезонског цвећа и перена.

Такође, у току јучерашњег дана, у улици Хајдук Вељков Венац, извршена је садња и 3 стабла липе и 1 стабла Ликвидамбара на зеленој површини.

Парк Мањеж назив је добио по школи јахања која се ту некада налазила. Парк представља једну од ретких зелених површина ужег дела града, подигнутих између два светска рата. У склопу парка се налази Југословенско драмско позориште, Музичка академија и Студентски културни центар. У Мањежу се налази и статуа пољског композитора Фредерика Шопена, коју су поводом 200 година од његовог рођења заједно подигли Министарства културе Србије и Пољске. Један део парка наменски је уређен као игралиште за најмлађе.

© ЈКП Зеленило-Београд