Освежен парк Ђирило и Методије

У оквиру пролећног уређења града, радници ЈКП „Зеленило-Београд“, уз подршку Секретаријата за комунално стамбене послове, као и Секретаријата за заштиту животне средине, извршили су рaдове на  додатном уређењу парка Ћирило и Методије. Поред окопавања и орезивања живе ограде, перена и ружа, извршена је и поправка 42 клупе са наслоном, четири клупе без наслона, као и 26 ђубријера.

За посетиоце који у парк долазе са својим кућним љубимцима, уграђене су три нове ђубријере за хигијену паса.

У оквиру обнове зеленила у парку, извршена је садња 16 садница дивљег кестена (Aesculus hippocastanum), шест садница црвеног кестена (Aesculus carnea ’Brioti’) и четири саднице пендуле (Ulmus glabra ’pendula’).

Изведени радови резултат су напора да се парку Ћирило и Меодије врати сјај какав заслужује. Позивамо Београђане, као и посетиоце престонице, да посете овај парк, и уживају у његовим лепотама, као и да чувају зеленило.

Парк Ћирило и Методије налази се на општини Звездара, оивичен је веома прометним улицама Рузвелтова, Булевар краља Александра и улицом Краљице Марије, и као такав представља праву зелену оазу за све оне који би да направе предах од градске вреве. На његовом месту некада се налазио хиподром. Име је добио по грчким учитељима који су у Србију донели глагољицу. Међутим, Београђани га најчешће називају „парк код Вука“, јер се у њему налази споменик Вуку Караџићу.

© ЈКП Зеленило-Београд